Verschil in visie: 9 perspectieven op samenleven in diversiteit

Niet iedereen kijkt op dezelfde manier naar diversiteit. In hun onderzoek CSI Flanders, een onderzoek over de vernieuwingen in het middenveld, onderscheiden Stijn Oosterlynck, Fatima Laoukili en hun collega’s negen verschillende visies op etnisch-culturele diversiteit. Uiteraard is diversiteit breder, maar net als het onderzoek heeft deze digitale vorming een etnisch-culturele focus.
Herken jij jouw visie in één van bovenstaande quotes? Of heb jij een heel ander perspectief op samenleven in diversiteit? Dat kan. Een diverse samenleving kent nu eenmaal uiteenlopende visies. Maar hoe maken we onze eigen visie verstaanbaar? Welke denkbeelden over diversiteit bestaan er dan allemaal? En Hoe gaan we om met al die andere denkbeelden? Het gesprek over diversiteit aangaan, is niet altijd even gemakkelijk. 

Om een antwoord te bieden op deze vragen ontwikkelde het Hannah Arendt Instituut een digitale vorming. We analyseren de negen verschillende visies op etnisch-culturele diversiteit die Stijn Oosterlynck en Fatima Laoukili onderscheiden in hun onderzoek CSI Flanders. Ze leggen zelf in korte video’s uit wat die perspectieven inhouden. Je leert deze perspectieven herkennen in concrete voorbeelden. Je reflecteert over de verschillende denkbeelden die jouw ideeën over diversiteit kleuren. En je verwerft een taal om diversiteit makkelijker bespreekbaar te maken. 

De digitale vorming duurt ongeveer 90 minuten. Voorkennis is niet nodig. Je surft gewoon van pagina naar pagina en volgt de instructies die je op het scherm krijgt. 

Deze e-learning is niet meer en niet minder dan een belangrijke opstap voor professionals en burgers. Wil je verder aan de slag rond diversiteit? Aan het eind van de vorming vind je de contactgegevens van organisaties die je hierin kunnen ondersteunen.
Niet ingeschreven
Gratis (met registreren en inloggen)

Training Inclusief

  • 5 Hoofdstukken
  • 12 Paragrafen
  • 10 Oefeningen
  • Training Certificate