Webinar: Collectieve impact in de praktijk

Complexe maatschappelijke vraagstukken zoals toxische polarisatie, desinformatie of haatspraak, hebben geen pasklare antwoorden. Lokale besturen krijgen er dagelijks mee te maken, maar hebben niet altijd de nodige capaciteit of expertise om efficiënt te reageren. Een collectieve aanpak met duurzame doelstellingen en nieuwe samenwerkingen dringt zich op.

In een vorig webinar introduceerden we het collectieve impactmodel, een sectoroverschrijdende aanpak om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. In dit webinar gaan we na hoe we dit model concreet kunnen toepassen. We verdiepen ons in lokale praktijkvoorbeelden van collectieve impact.

Karoline Lenaers is Directeur Mens bij Stad Beringen en voormalig coördinator van het Collectieve Impact initiatief Hasselt Zorgstad. Zij deelt haar praktijkervaringen met het collectieve impactmodel, en hoe ze er vandaag mee aan de slag gaat binnen Stad Beringen.

Katrien Dreessen is expert participatie bij Stad Genk. Ze voerde een doctoraatsonderzoek naar langdurige participatieprocessen en ontwikkelde een visie over lokale burgerparticipatie voor Stad Genk. Ze neemt ons mee in de principes van participatie en hoe lokale besturen deze kunnen toepassen om tot een duurzaam en succesvol collectief impact initiatief te komen.

De moderatie wordt verzorgd door Landry Mawungu, coördinator valorisatie bij het Hannah Arendt Instituut.