Hoofdstuk 1 van 0
In uitvoering

7. Extra informatie

Meer lezen

 

Wil je meer te weten komen? Hieronder vind je de links naar de verschillende bronnen die gebruikt werden om deze digitale vorming te maken.

Diversiteitsmatrix

Wil je na het verkennen van de verschillende visies op de samenleving in etnisch-culturele diversiteit graag een overzicht? Geen nood, de diversiteitsmatrix vat de belangrijkste elementen voor elk perspectief samen in een handig schema?

Berzorgdheid en veerkracht

Bezorgdheid en veerkracht is een publicatie van het Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) dat ideeën, beelden, gevoelens en persoonlijke ervaringen van Nederlanders over etnisch-culturele diversiteit in de samenleving bundelt.

CSI Flanders

CSI Flanders is een onderzoeksproject over de uitdagingen van het middenveld in Vlaanderen. Deze vorming is gebaseerd op onderzoek dat plaatsvond in het kader van CSI Flanders.

Omgaan met etnisch-culturele diversiteit in het middenveld

CSI Flanders Spotlight Paper van Fatima Laoukili, Stijn Oosterlynck, Thomas Swerts, Ruud Wouters en Pieter Cools met een overzicht van de verschillende diversiteitsparadgima's met een korte samenvatting op het einde.

Webinar: Verschil in visie - 9 perspectieven op diversiteit

In een webinar gingen Stijn Oosterlynck en Fatima Laoukili, onderzoek aan de universiteiten van Antwerpen, dieper in op de negen verschillende brillen om naar diversiteit te kijken.

Boek: Middenveld, tussen aanval en verdediging

Het vierjarig onderzoeksproject CSI Flanders liep in het voorjaar van 2020 af. De belangrijkste bevindingen werden nu gebundeld in een hanteerbaar boek dat zeker ook sociaal-culturele organisaties kan inspireren

DieGem

DieGem is een interdisciplinair onderzoeksproject naar solidariteit en gemeenschapsvorming in een diverse samenleving

Alles Is Al naders

Een publicatie in het kader van DieGem dat alledaagse verhalen over solidariteit in diversiteit bundelt.

Bedankt voor je deelname!

 
Dankjewel om deel te nemen aan onze digitale vorming. Hopelijk heb je iets nieuws bijgeleerd en kan je jouw extra kennis gebruiken in de toekomst. 
 
Nog vragen, opmerkingen of feedback over deze digitale vorming? Contacteer info@hannah-arendt.institute.